Asociația Eu și Endometrioza

N

Înființare

2017

Membri

 

Patologie

Endometrioza

Acoperire

Națională

 

Clarisa IORDACHE

Președinte

În urma tuturor proiectelor demarate până în prezent și al aportului susținut pe care l-a adus în România în numai un an și jumătate de la înființare, Asociaţia Eu şi Endometrioza a devenit membru al World Endometriosis Organization din anul 2018.

Asociaţia Eu şi Endometrioza a reprezentat România la Congresul European de Endometrioză de la Viena, noiembrie 2018.

În anul 2018 am publicat primul ghid de management al endometriozei din România, dedicat pacienților, dar și cadrelor medicale, specialiștilor și tuturor celor care doresc să afle mai multe despre această patologie. Ghidul a fost lansat în cadrul unui turneu de promovare în șase orașe mari ale țării, la care speakeri invitați au fost nume sonore din ginecologia românească.

https://www.facebook.com/GhidulEndometriozei/?modal=admin_todo_tour

Pentru a veni în sprijinul pacientelor am organizat până în prezent zeci de întâlniri dedicate pacientelor, precum și conferințe, la care speakeri invitați au fost unii dintre specialiștii de renume de la ora actuală în ce privește managementul endometriozei. De asemenea, tot în folosul pacientelor, am organizat o întâlnire între medici ginecologi, radiologi, cardiologi, psihologi, nutriționiști pentru ca aceștia să poată afla cât mai multe despre endometrioză de la unul dintre medicii români ginecologi cu specializare în această patologie și vastă experiență în managementul chirurgical al ei.

Am organizat trei apeluri umanitare pentru paciente cazuri sociale și care au necesitat intervenții chirurgicale complexe, două dintre ele fiind operate în Franța.

În concordanță cu politicile Organizației Mondiale a Endometriozei din care facem parte, am convenit împreună cu membrii acesteia ca anul 2019 să fie dedicat la nivel mondial proiectelor de conștientizare a endometriozei în rândul tinerilor și adolescenților. Asociația Eu și Endometrioza a demarat deja o serie de proiecte în acest sens. Cel mai recent canal de comunicare dedicat adolescenților și primul de la noi din țară este pagina:

https://www.facebook.com/Endometrioza-%C8%99i-Adolescen%C8%9Ba-2261161397543117/?modal=admin_todo_tour

Toate eforturile noastre de până acum au fost răsplătite cu o nominalizare la categoria: Cea mai bună strategie de PR pentru ONG-uri, în cadrul Romanian PR Awards, noiembrie 2018. Am concurat în acest sens alături de cele mai performante agenții de PR din România și de proiecte consacrate deja la noi în țară. Obiectivele Asociației Eu și Endometrioza vizează și pe viitor creșterea gradului de conștientizare asupra acestei patologii la noi în țară și implementarea de proiecte venite în ajutorul pacientelor cu endometrioză din România.